/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Octavian Țîcu, despre alegerile locale din Chișinău: „Este clar că Andrei Năstase va candida”

missing
10 mai 2019, ora 10:01

Octavian Țîcu, deputat în fracțiunea ACUM Platforma DA din Parlament, spune că este convins de faptul că Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma DA, va candida la viitoarele alegeri locale din Chișinău.

„Așa va fi. Este o chestiune pe care Andrei Năstase și-a asumat-o plenar. Au fost anumite discuții în Bloc referitor la poziționările pe care le va avea PAS, dar este un consens general ca Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de primar. E o datorie pe care o are față de alegători și, din discuțiile care au fost cu colegii din Bloc la acest subiect, este clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a spus Octavian Țîcu aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Totodată, Țîcu a spus că nu există nicio garanție că rezultatul viitoarelor alegeri nu va fi anulat, la fel cum s-a întâmplat la alegerile locale noi din capitală, acum aproximativ un an.

Anterior, Năstase a mai fost întrebat de presă, dacă va candida la viitoarele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului, acesta a spus că se simte dator să-și „ia revanșa”, dar am mai spus că o decizie finală urmează încă să fie luată.

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi din Chișinău, învingându-l pe contracandidatul său din PSRM Ion Ceban, în turul doi al alegerilor, însă rezultatele scrutinului au fost anulate, după ce instanțele de judecată au stabilit că Năstase a făcut agitație electorală în „ziua tăcerii”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram