/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Despre business, direct din SUA. Din luna mai, IOLANTA MURA revine la TV8

missing
13 mai 2019, ora 17:50

Varianta de limbă rusă a site-ului TV8.md (ru.TV8.md) lansează un nou produs mediatic. Vrem să le aducem cititorilor noștri informații cât mai utile, analize complexe și bine argumentate, de aceea, săptămânal, vom publica editoriale semnate de experți din diverse domenii – oameni care au ce spune și de la care ai ce învăța. 

Popularitatea emisiunii „BUSINESS INSiDER cu Iolanta Mura” de la TV8 ne-a arătat că moldovenii vor să cunoască mai multe despre business, sunt dornici să afle lucruri noi din experiența oamenilor de afaceri din întreaga lume și să pună în aplicare cele învățate. Cunoscuta femeie de afaceri Iolanta Mura revine la TV8, începând cu 15 mai, pentru a împărtăși cu cititorii noștri informații din lumea business-ului, într-o serie de editoriale săptămânale în limba rusă.

Fiind în SUA, Iolanta Mura continuă să fie implicată în Republica Moldova în diverse proiecte din domeniul afacerilor: „În SUA să devii antreprenor e foarte de simplu, totul este accesibil. Probabil, de aceea SUA este numită și „țara tuturor posibilităților”. Aflându-mă aici, am avut mai multe oportunități de a ma întâlni cu oameni valoroși, de a mă inspira și a învăța de la ei. Legislația, limba, regulile, obiceiurile diferă de la un stat la altul, însă, în același timp, sunt multe lucruri care le unesc: bunele practici, viziunile, abordarea conceptuală și dorința de a învăța”, spune Iolanta Mura.

„SUA este țara specialiștilor și specializărilor înguste, aici nu te bagi în “grădina grădinarului”, finanțele contabilului, contractele avocatului etc. Fiecare este la locul lui și amatorii nu se admit. În același timp, există multe oportunități pentru cei dornici să învețe și  să devină specialiști sau pur și simplu, cetățeni informați și responsabili”, susține femeia de afaceri.

Iolatna Mura afirmă că, în ziua de azi, când prosperitatea unei țări este atât de dependentă de economie și business, acestea din urmă trebuie să fie pe înțelesul tuturor: „Spiritul antreprenorial și dorința de a face, a progresa, trebuie susținută și „hrănită”cu informații, teorie și exemple bune. Într-o zi Moldova va fi, sper, țara antreprenorilor, a start-up-urilor și a bunelor practici. Până atunci, capitalul uman e tot ce avem și cred că el nu trebuie ținut “flămând”, ci ajutat, susținut, încurajat, provocat, dezvoltat și apreciat”.

În cadrul proiectului „Cu ce se mănâncă business-ul” și în continuarea emisiunilor „BUSINESS INSiDER”, Iolanta Mura, în comun cu TV8, lansează seria de editoriale „Бизнес среда с Иолантой Мура”, unde femeia de afaceri va împărtăși cu cititorii site-ului ru.TV8.md tot cei mai bun din practicile mondiale de business, cercetări din domeniu, exemple și recomandări de la experți de top din întreaga lume.

Prin intermediul proiectului „Cu ce se mănâncă business-ul”, ne propunem să le aducem cititorilor noștri informații prețioase despre administrarea afacerilor și să le sporim astfel capacitățile antreprenoriale, să le oferim un suport informațional tinerilor antreprenori și să popularizăm business-ul.

„Haideți să cunoaștem lumea business-ului pentru că, așa cum spunea Adam Smith, «Știinţa este marele antidot al entuziasmului nefondat şi al superstiţiei». Urmăriți-ne și, cu ajutorul nostru, mergeți înainte, informați și determinați!

/Nota redacției/ Iolanta Mura are peste 18 ani de experiență în domeniul afacerilor, atât în țară, cât și peste hotare. A fost avocată, consultantă, expertă la Banca Mondială, top manager, directoare generală. Fiind singura femeie conducătoare a unei companii petroliere și a unei afaceri cu investiții străine majore între anii 2015-2017, în Republica Moldova, a fost desemnată de câteva ori top managerul anului de câteva publicații autohtone. În perioada 2017-2018 a fost autoarea și realizatoarea proiectului televizat “BUSINESS INSiDER” la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram