/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC. VIDEO/ Șor s-a adresat la Primăria Chișinău cu propunerea să repare toate subteranele de la Botanica. Ce spune Codreanu

missing
13 mai 2019, ora 10:13

Deputatul Ilan Șor și președintele Partidului ȘOR a expediat Primăriei Chișinău o scrisoare prin care cere permisiunea de a reparat toate trecerile pietonale subterane din sectorul Botanica, după modelul celei de la Aeroport. 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții formațiunii spun că vin cu această inițiativă, la solicitarea locuitorilor acestui sector.

„La realizarea acestui proiect, ne vom ghida de experiența noastră pozitivă, obținută în urma implementării cu succes a proiectului-pilot de modernizare a trecerii subterane din orășelul “Aeroport” al mun. Chișinău, în mai 2019. Partidul Politic ”ȘOR” a participat mereu și va continua să se implice în realizarea proiectelor sociale importante, orientate spre îmbunătățirea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova”, se menționează în comunicatul emis de Partidul ȘOR.

Scrisoarea este semnată și de Petru Jardan, deputat din partea PP ȘOR și directorul Avia Invest, companie care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău. Jardan a candidat din partea PP ȘOR pe circumscripția nr. 23, care include și zona Aeroportului; circumscripție care a fost câștigată de socialistul Oleg Lipskii.

DOC: partidulsor.md

„Nu am văzut decât declarații în presă. Avem mai multe solicitări, inclusiv de la agenți economici. Noi am trimis notificări de reziliere a contractelor cu cei care arendează spații în subterane și care sunt în stare dezastruoasă (…), acum au venit solicitări de la mai mulți agenți economici care spun că ei sunt gata să le repare din banii proprii și să le întrețină. Să vedem care vor fin condițiile. Noi suntem gata să le scoatem la licitații, să le dăm contracte de arendă pentru 10-15 ani de zile și să le întrețină”, a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei.

De asemenea, potrivit lui Ruslan Codreanu, din bugetul municipal pentru 2019 s-au alocat circa zece milioane de lei pentru lucrări de reparație a trecerilor subterane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram