/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Prețul la cartofi - Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor: „Există o înțelegere tacită între agenți economici”

missing
14 mai 2019, ora 18:15

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) a stabilit că există o înțelegere tacită între întreprinderi, pentru a stabili direct sau indirect preţurile de cumpărare sau de vânzare a cartofilor, în contextul deficitului pe piață a acestor legume.

Astfel, potrivit reprezentanților organizației, în acest mod se încalcă prevederile art. 5 alin. (3) lit. a) al Legii concurenţei.

În acest context, CNPIEC a trimis o scrisoare către Consiliul Concurentei prin care solicită „contracararea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale, precum și protecția intereselor economice ale consumatorilor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram