Yavuz Selim Demirag, un jurnalist critic la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan și a guvernării sale, a fost atacat în fața casei sale de un grup de cinci-sașe bărbați, care l-au bătut cu bâtele de baseball, notează g4media.ro.

Jurnalistul a fost atacat după ce vineri seara târziu apăruse la o emisiune de televiziune.

„În timpul dezbaterii televizate, Yavuz Selim Demirag a vorbit despre corupția masivă din Turcia”, a scris pe contul său de Facebook, fotoreporterul Associated Press Burhan Ozbilici, citat de g4media.ro.

Fotografii cu jurnalistul în spital au fost plasate pe o rețea socială de 0 colegă de-a sa, care i-a făcut o vizită. Din imagini se vede că bărbatul s-a ales cu mai multe răni în regiunea capului, fiind afectat și ochiul stâng.

Șeful Partidului Republican al Poporului, principalul partid de opoziție din Turcia, l-a vizitat pe jurnalist spital. Victima i-a povestit cum a încercată să își protejeze capul de atacatorii care ar fi avut scopul să-l ucidă.

Jurnalistul Yavuz Selim Demirag, în vârstă de 61 de ani, este cunoscut în Turcia, fiind angajatul unui ziar al opoziției, mai scrie g4media.ro.