/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Pavel Filip a ținut discurs la Bruxelles despre un deceniu de Parteneriat Estic. Ce spune despre următorii 5-10 ani

missing
14 mai 2019, ora 14:15

Filip a precizat că Republica Moldova are încă foarte mult de lucru, inclusiv la armonizarea legislativă sau la reformarea unor domenii. „Unele se reformează mai ușor, altele însă sunt mult mai rezistente”, a declarat premierul.

Oficialul a prezentat și cinci mesaje-cheie despre cooperarea cu Uniunea Europeană. Primul se referă la intenția ca în următorii 5-10 ani țara noastră să treacă de la „cooperare la coeziune”. De asemenea, Filip își dorește ca cetățenii să beneficieze de mai multe schimbări pozitive, cum ar fi servicii de calitate în transportul public, în domeniul sănătății sau telecomunicațiilor. Acesta a menționat și dezvoltarea economică, vulnerabilă la diferite șocuri, dar și securitatea și stabilitatea regională, care pot reduce la „0” toate reușitele, în opinia lui.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram