Accident în apropierea satului Roșcani, raionul Strășeni. Un șofer nu a ținut cont de condițiile meteo de afară și a intrat cu mașina într-un alt automobil. În urma impactului, patru persoane au fost transportate la spitalul raional Strășeni. Printre aceștia fiind și doi copii, unul de un an, iar altul de zece ani. Totul a avut loc ieri seara, 14 mai, în jurul orei 18:40.

Impactul s-a produs în timp ce un șofer de 43 de ani, fiind la volanul unui automobil de model Toyota Avensis, a oprit într-o intersecție pentru a face manevra la stânga. Iar un șofer de 29 de ani, care conducea cu viteză excesivă un automobil de model Opel Astra, nu a ținut cont de carosabilul umed și neavând o distanță suficientă față de automobilul precedent, l-a tamponat din spate.

Ulterior, șoferul automobilului Opel, soția acestuia și cei doi copii care se aflau în mașină au fost transportați la spitalul raional Strășeni. Mama, tatăl și fetița de un an s-au ales cu comoție cerebrală, iar băiețelul de zece ani a suferit o fractură la piciorul drept.

În urma examinării automobilului, s-a constatat că ambii copii se aflau pe bancheta din spate, unde scăunul special de transportare a copiilor lipsea. De asemenea, nici centura de siguranță nu era cuplată.

De la începutul anului, au avut loc 131 accidente rutiere cu implicarea copiilor, în urma cărora patru micuți au decedat, iar alții 116 au suferit diferite traumatisme.