Președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, spune că formațiunea pe care o conduce se pregătește de alegerile locale, care ar trebui să aibă loc anul acesta în Republica Moldova. Liderul comuniștilor zice că partidul va pregăti candidați atât pentru primării, cât și pentru consilii raionale, însă, mai puțin la Primăria Chișinău. Spune că în capitală PCRM-ului nu prea îi merge. 

„Nouă nu ne merge la Primăria capitale, partidul nostru nu a câștigat niciodată. O dată am câștigat, Dodon a câștigat cu 2%, dar le-a vândut lui Chirtoacă și lui Ghimpu peste noapte. Noaptea Dodon avea 52%, iar Chirtoacă 48%, iar dimineața invers, Chirtoacă 52%, iar Dodon 48%. Noi i-am spus să apeleze să protesteze, nu a făcut chestia asta”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM spune că o eventuală candidatură din partea comuniștilor la alegerile locale din Chișinău se discută, dar acum „e greu de spus” pe cine vede Voronin în calitate de candidat la această funcție.

„Eu, ca locuitor al Chișinăului, m-aș debarasa de interesul politic, aici trebuie un gospodar. Uitați-vă ce s-a făcut cu orașul acesta, aici trebuie un gospodar cu mână de fier. Trebuie împuterniciri cu totul altele, trebuie de schimbat statutul Chișinăului”, a mai zis Voronin.

Nu este clar când vor fi organizate alegerile locale în Republica Moldova, din motiv că data acestora este stabilită de Parlament, însă, în prezent, Legislativul rămâne nefuncțional, din motiv că partidele care au acces în Parlament după alegerile din februarie, nu au ajuns la un consens pentru formarea unei majorități parlamentare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!