/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

După Austria, Germania ar putea interzice portul vălului islamic în şcoli

missing
17 mai 2019, ora 12:14

Guvernul german analizează la rândul său interzicerea vălului islamic în şcoli, într-o ţară cu peste cinci milioane de musulmani, pe fondul unui recent vot în acest sens în Austria, transmite Agerpres.

Este absurd ca fetiţele de vârstă şcolară să poarte văl, majoritatea musulmanilor împărtăşesc această părere“, a explicat delegata guvernamentală pentru integrarea străinilor, Annette Widmann-Mauz, în ediţia de vineri a cotidianului Bild.

Toate măsurile care protejează fetele de un astfel de lucru – că este vorba despre discuţii cu părinţii până la interdicţie – trebuie să fie examinate şi abordate“, a adăugat ea.

Aceste declaraţii au fost făcute după ce deputaţii austrieci au adoptat miercuri un proiect de lege iniţiat de coaliţia guvernamentală de dreapta-extremă dreapta prin care este interzis portul vălului islamic în şcolile primare.

Interzicerea generală a portului vălului islamic, ca în Austria, le creează un handicap fetelor care sunt hotărâte să poarte de bunăvoie un văl ca semna al religiei lor”, a criticat pentru Bild Marcus Weinberg, un deputat conservator german specializat în problemele familiale. El a reamintit “dreptul înscris în Constituţia germană de a putea exercita liber propria religie“.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram