Urmare a ploilor torențiale care au căzut astăzi în aproape toată țara, apele au inundat mai multe gospodării din nordul țării, dar și din capitală. A fost nevoie de intervenția salvatorilor. 

Potrivit IGSU, în municipiul Bălți apa care nu reușea să se scurgă în canale a intrat în cinci gospodării. De asemenea, pompierii au intervenit în orașul Drochia pentru evacuarea apelor din subsolul a trei blocuri de locuit și patru gospodării la sol.

În localitățile Redi Cerișnoveț, Oclanda și Iarova din raionul Soroca, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din mai multe beciuri și subsoluri. În aceste localități sunt dislocați pompieri pentru interveni în caz de necesitate.

La Mihăileni, raionul Râșcani, autoritățile publice locale monitorizează situația în preajma a două bazine acvatice pentru prevenirea inundațiilor.

Tot de angajații IGSU a fost nevoie pe strada Emil Loteanu din Chișinău pentru a evacua apa care a intrat în două subsoluri și un garaj.

IGSU anunță că monitorizează situația din țară și îndemnă oamenii să apeleze la Serviciul 112 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Salvatorii îndemnă gestionarii de bazine acvatice să verifice starea barajelor și a digurilor de protecție pentru a evita producerea inundațiilor.

Și la Ungheni a plouat torențial cu descărcări electrice și grindină.