/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Curți și beciuri inundate, drum deteriorat și bazine revărsate sunt consecințele ploilor abundente de ieri. Se estimează prejudiciile

missing
19 mai 2019, ora 08:53

Urmare a precipitațiilor abundente care au avut loc în după amiaza zilei de ieri, mai multe gospodării din raioanele Drochia, Florești, Râșcani, Ocnița și Ungheni au fost inundate și afectate. Pompierii au fost solicitați pentru a pompa apa din gospodării și beciuri a localităților Oclanda, Bulboci, Redi Cereșnovăț și Cremenciug și din raionul Soroca.

În localitatea Redi–Cereșnovăț apa a deteriorat și o porțiune de 0,6 km de drum local. Angajații IGSU au intervenit pentru evacuarea apelor din cinci gospodării particulare, dar și defrișarea unui copac căzut pe traseu în localitatea Voloave.

În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit.

În localitatea Mihăileni, raionul Râșcani, din cauza precipitațiilor, apa din două bazine acvatice s-a revarsăt peste dig, iar salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundațiile.

La Ocnița în localitățile Călărășăuca și Unguri a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.

La moment comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează la fața locului pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitațiilor. IGSU atenționează gestionarii bazinelor acvatice din țară să monitorizeze starea barajelor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram