/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter a zguduit aseara Vrancea. Este unul dintre cele mai puternice din acest an

missing
19 mai 2019, ora 08:07

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter s-a produs sâmbătă seara, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimţit în apropierea oraşelor Nehoiu (45 km), Odobeşti (49 km), Covasna (53 km), Râmnicu Sărat (55 km), Panciu (56 km).

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din România a transmis că în urma cutremurului înregistrat în zona Vrancea nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube, scrie Mediafax.

„În urmă cu puţin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un #CUTREMUR cu magnitudinea de 4.2 pe scara Richter, la adâncimea de 120 km. Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube”, a anunţat aseară IGSU.

Seismologii au revizuit magnitudinea cutremurului care a avut loc sâmbătă seara, în Vrancea, ei declarând că intensitatea a fost de 4,1 pe scara Richter.

Iniţial, cutremurul a fost anunţat ca având o intensitate de 4,6 pe scara Richer, magnitudine revizuită imediat la 4,2. Ulterior, seismologii au revenit şi au spus că seismul a avut magnitudinea de 4,1 pe scara Richter.

Astfel, cutremurul din 9 ianuarie, din judeţul Buzău, rămâne cel mai puternic de anul acesta, din România, cu o magnitudine de 4,4 pe scara Richter. Potrivit Institutului Naţional român de Fizica Pământului, cutremurul produs sâmbătă, la o adâncime de 114 kilometri, a avut loc la ora 22.23.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram