/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

13 percheziții, desfășurate concomitent în trei orașe din țară! S-au găsit droguri, grenade și cuțite, care ar aparține unei grupări criminale

missing
20 mai 2019, ora 11:15

Un presupus grup criminal organizat a fost depistat de Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale în comun cu ofițerii ofițerii Inspectoratului Național de Investigații. Acum trei zile, aceștia au făcut concomitent 13 percheziții, în trei localități din Republica Moldova – or. Chișinău, or. Ialoveni și or. Ștefan Vodă, în urma acestora au fost reținute trei persoane. 

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au găsit: substanțe cu masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana; 75 plante de cânepă; 13 grenade de model F-1; semințe de cânepă care urmau a fi plantate; un lot impunător de arme și muniții de diferite tipuri; 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane ect); telefoane mobile şi suporturi electronice ce aparțin figuranților prin care dirijau activitatea infracțională.

Presupusa grupare criminală a fost documentată o perioadă mai lungă de timp. Potrivit procurorilor, aceasta era specializată în  modificarea și comercializarea armelor și munițiilor de diferite tipuri care erau aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă.

Totodată, în cadrul documentării grupului dat s-a stabilit că, aceştia se ocupau şi cu plantarea şi creşterea în locuri special amenajate, inclusiv şi în ghiveciuri speciale a plantelor de cânepă cu ulterioara comercializare a acestora.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute trei persoane cu vârstele cuprinse între 19 şi 35 ani.

În privința tuturor învinuiților procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

La moment se întreprind şi alte măsuri speciale de investigație cu scopul stabilirii şi altor figuranţi implicați în schema dată.

Dacă vinovăția acestora va fi dovedită, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 290 Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și închisoare pe un termen de la 7-15 ani pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 2171 Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram