/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Circa 65 de adulţi şi 17 copii infectaţi cu HIV au murit. Părinţii copiilor decedaţi erau adepţi ai unei mişcări conspiraţioniste

20 mai 2019, ora 20:26

Teoriile conspiraţiei fac victime, la propriu, în Rusia. Cel puţin 65 de adulţi şi 17 copii infectaţi cu virusul HIV au murit în ultimii patru ani, pentru că nu au făcut tratament, scrie Digi24.

Adulţii sau părinţii copiilor decedaţi erau adepţi ai unei mişcări conspiraţioniste care susţine că SIDA nu există, boala este o invenţie a companiilor farmaceutice care vor să se îmbogăţească de pe urma tratamentelor.

Există chiar şi un grup pe Facebook al fanilor acestei teorii, cu mai mult de 16.000 de urmăritori. Iar în timp ce numărul celor infectaţi cu HIV la nivel mondial scade, în Rusia creşte, a depăşit un milion, pentru că adepţii conspiraţiilor nu mai consideră necesar să se protejeze. În lupta cu negaţioniştii virusului HIV, Kremlinul vrea să introducă o amendă de 30 00 de ruble, ceea ce reprezintă un sfert din salariul minim.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram