/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ministrul de Externe, Ulianovschi a avut o discuție cu noul președinte al Ucrainei, Zelensky. Despre ce au au vorbit cei doi

missing
20 mai 2019, ora 16:39

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tudor Ulianovschi, a discutat azi la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, după ceremonia de investiție în funcție a noului președinte ucrainean, la care a participat și ministrul moldovean, unicul demnitar din Republica Moldova prezent la eveniment.

„În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a transmis felicitările conducerii Republicii Moldova noului Președinte al Ucrainei, exprimându-și convingerea că dialogul politic și cooperarea bilaterală dintre două state se vor dezvolta în continuare în ascensiune. Remarcând relaţiile istorice de bună vecinătate dintre Republica Moldova şi Ucraina, dar şi provocările comune, Ministrul Tudor Ulianovschi a evidenţiat că prin eforturi conjugate pot fi realizate proiecte reciproc avantajoase”, spun reprezentanții MAEIE într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, președintele Volodymyr Zelensky a menționat că Ucraina este interesată în dezvoltarea unui dialog constructiv cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, exprimându-și disponibilitatea de a se implica în acest proces.

Volodymyr Zelensky a fost investit astăzi în funcția de președinte al Ucrainei, după ce acum aproximativ o lună a câștigat scrutinul prezidențial în fața principalului său contracandidat, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko. Inițial, s-a anunțat că la eveniment din partea Republicii Moldova va participa premierul în exercițiu Pavel Filip, însă acesta nu a mers la Kiev din motive de sănătate, potrivit Ministerului de Externe. La rândul său, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se pare că nu a fost invitat la eveniment. Reprezentanții Președinției spun încă că acesta ar putea avea în curând o întâlnire oficială cu Volodymyr Zelensky.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram