/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Circa 16 taximetriști s-au ales cu procese verbale. Ce încălcări au descoperit polițiștii

missing
21 mai 2019, ora 14:13

În doar câteva ore, circa 16 taximetriști s-au ales cu procese verbale pentru diferite încălcări. Asta, după ce ieri mai mulți polițiștii de patrulare au demarat operațiunea ,,TAXI” pe întreg teritoriul țării. Șoferii nu au respectare limita de viteză, nu au acordat prioritate pietonilor, nu au respectat indicatoarele rutiere și au trecut la culoare roșie a semaforului.

Aceștia sunt verificați de către ofițerii CUMC al INP, pentru depistarea conducătorilor care nu și-au achitat amenzile pentru diferite încălcări ale circulației rutiere, fixate cu camerele de supraveghere video.

Operațiune a început ieri și se va desfășura până la data de 31 mai. Aceasta are drept scop verificarea legalității activităţii de taximetrie și anume: exploatarea vehiculelor cu defecțiuni tehnice sau reutilate fără autorizația respectivă, respectarea regulilor stabilite în licență, revizia tehnică a transportului, conducerea în stare de ebrietate, dar și alte încălcări ale RCR, factori ce duc la accidente rutiere cu implicare acestora.

De la începutul anului pe teritoriul ţării au fost înregistrate 25 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu două persoane decedate, iar altele 34 s-au ales cu diverse leziuni corporale. Totodată, în perioada menționată 446 de taximetriști au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri de la legislație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram