/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Trei tineri din Chișinău s-au pornit într-o minivacanță la Cluj fără bani. Cum a fost experiența

missing
23 mai 2019, ora 07:08

Fără bani, fără cartele în telefoanele mobile și cu bilete doar într-o singură direcție. Așa au pornit trei tineri din capitală în orașul Cluj din România. Au vrut să vadă dacă vor putea, în astfel de condiții, să trăiască un weekend și să se întoarcă acasă. Provocarea face parte dintr-un proiect al lor, prin care tinerii vor să sfideze limitele și să demonstreze că oamenii pot mai mult decât cred.

Cei trei prieteni au pornit cu autobuzul spre Cluj vineri seara și au ajuns a doua zi dimineața. Dacă ziua a mai fost cum a fost, seara au început să-și caute un loc unde să înnopteze gratis. L-au găsit la un oficiu, unde au intrat pentru a căuta o cariocă. Aveau nevoie de ea pentru că oamenii cu care discutau voiau să le lase mesaje pe tricolor.

NICOLAE ȘOITU, SPECIALIST IT: „Să mănânci găsești mult mai ușor, decât unde să dormi. – Cum ați negociat? – S-a apropiat fiul proprietarei și el ne-a spus că are o încăpere, doar pe o noapte”.

Iar pentru a mânca, tinerii au oferit consultații pentru dezvoltarea afacerilor.

NICOLAE ȘOITU, SPECIALIST IT: „Ne-am oprit la o pizzerie unde am oferit consultanță în marketing, business și administrarea, dezvoltarea business-ului și ne-au oferit trei pizza gratuit și sucuri”.

Mai apoi au avut norocul să primească un buchețel de flori de la un trecător. Tineri l-au schimbat pentru o ciocolată. Nu au mâncat-o, ci au dat-o unei vânzătoare de fructe și legume, care, la rândul ei, le-a umplut pungile cu de toate. Au mâncat pe săturate, iar pe cele rămase au decis să le vândă. Astfel, au câștigat în jur de trei sute de roni.

NICOLAE ȘOITU, SPECIALIST IT: „Noi schimbam fructele pentru orice, eventual pentru bani. Dacă ne dădeau altceva, schimbam pe altceva. A fost de la un ron și a fost cineva care ne-a dat 50 de roni, pentru un măr. A fost altcineva care ne-a dat 60 de roni și au spus că n-au nevoie de mere”.

Prin această călătorie, tinerii au vrut să demonstreze că oamenii pot să facă mai mult decât cred că sunt în stare.

NICOLAE ȘOITU, SPECIALIST IT: „Le urez să ca ei să-și găsească adevăratele limite și să lase fricile într-o parte. Ele cumva ne leagă de zonele noastre de confort, dar adevărata plăcere a vieții e dincolo de zona de confort”.

Tinerii nu sunt la prima lor experiență. Jumătate de an în urmă, doi dintre ei au călătorit fără bani la Brașov. Iar o altă aventură a fost să roage oameni din lumea întreagă că recite din balada Miorița.

 REPORTERĂ: VALERIA VORONIN

IMAGINE: MARK DIACONU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram