/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Autoritățile atenționează despre un risc de inundații în Sudul țării, în urma ploilor puternice

missing
24 mai 2019, ora 06:28

Mai multe localități din Sudul țării, în special cele aflate în apropiere de râul Nistru, sunt sub risc de inundații în urma ploilor puternice din ultimele zile, atenționează autoritățile. În acest context, la Guvern a fost convocată aseară o ședință. 

Potrivit reprezentanților Guvernului, la Palanca au început lucrările de fortificare a digurilor de protecție: „Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și  în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza.  Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit”, se menționează într-un comunicat de la Guvern.

 „Este necesar să interveniți împreună, coordonat și să începeți cât mai rapid lucrările de fortificare a digurilor în localitățile supuse riscurilor”, a spus Pavel Filip, premierul în exercițiu. Acesta a dispus să fie mobilizat efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție. În total, vor fi mobilizate circa trei de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială. Mâine dimineața celula de criză se va întruni în ședință pentru a planifica intervențiile și acțiunile care urmează a fi întreprinse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram