/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Lupta cu șoarecii și gândacii din subsolurile blocurilor locative din Chișinău se va face începând cu luna aceasta și până la toamnă

24 mai 2019, ora 08:15

În perioada mai și octombrie curent, serviciile municipale de profil vor desfășura lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din oraș. În tot acest timp urmează a fi prelucrată circa 1,7 mil m² de suprafață.

„Până în prezent, serviciile municipale de profil au intervenit în circa 950 de blocuri locative, din totalul de 3500 aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, inclusiv în cele administrate de gestionarii privați. În anul 2019, din bugetul municipal au fost alocați 1,2 milioane lei pentru acțiuni de dezinsecție și deratizare a fondului locativ”, informează autoritățile municipale.

Lucrările sunt contractate de Regia locativ-comunală, în bază de concurs și sunt executate de către operatorul economic SRL „Servicii Urbane”. După finalizarea campaniei enunțate, se va interveni suplimentar, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chișinău.

De asemenea, în perioada de referință, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va executa lucrări de protecție a spațiilor verzi din Chișinău, în special în parcuri, scuaruri și în zonele de odihnă, împotriva larvelor de căpușe și a insectelor. Lucrările sunt organizate pe timp de noapte, iar în dependență de rezultat, intervenția este repetată peste 14 zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram