/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Dodon: „Decizia privind crearea unei coaliții sau anticipate va fi luată între 3-7 iunie”. Ce spune despre un eventual scenariu PD + PSRM

missing
24 mai 2019, ora 07:10

Președintele țării Igor Dodon spune că, în opinia sa, decizia finală privind crearea unei coaliții parlamentare sau organizarea alegerilor anticipate va fi luată în perioada 3-7 iunie, când ar fi ultima săptămână înainte de expirarea termenului prevăzut de Constituție, după care șeful statului are dreptul să dizolve Parlamentul. 

Dodon spune că Partidul Socialiștilor (PSRM) nu poartă discuții cu Partidul Democrat (PD), dar că, în cazul în care PD va accepta toate condiționalitățile înaintate celor de la ACUM privind crearea unei alianțe, atunci PSRM va avea de ales.

„Să presupunem că PD ar accepta tot cerem noi de la ACUM,  atunci cei din PSRM ar fi puși într-o situație. Ce vor face? Nu știu, nu pot să vă spun la această etapă”, a declarat Igor Dodon la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

De asemenea, șeful statului, care se declară și lider informal al PSRM, spune că socialiștii ar putea organiza o nouă reuniune a Consiliului Republican pentru a lua o decizie finală. Ședința ar urma să aibă loc pe 3 sau 4 iunie.

„Nu cred că o să se ajungă la aceste discuții, fiindcă PD e ca și ACUM, vor să guverneze singuri”, a mai comentat Dodon.

Președintele s-a adresat recent la Curtea Constituțională cu solicitarea ca judecătorii constituționali să se expună, când expiră termenul care-i permite să dizolve Parlamentul și să se organizeze anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram