Fostul premier Iurie Leancă susține că criza politică din Republica Moldova ar putea fi depășită printr-o alianță dintre Partidul Democrat și Blocul Acum. Politicianul îi îndeamnă pe reprezentanții ambelor formațiuni politice să se așeze la o masă de discuții. În opinia lui, alte soluții nu există. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

„Trei luni au trecut și văd că e așa de liniștită apa pe malul Bâcului, încât nu-mi dau seama dacă e liniște înainte de furtună sau vom ajunge la termenul limită și vor fi declarate alegeri anticipate. Toate guvernele din 2009 încoace au fost de centru dreapta. Nu a fost nici o majoritate fără PD și cei din ACUM dacă tot sunt ei pro-europeni, atunci ar trebui să demonstreze de la început acest lucru”, a susținut fostul premier în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Iurie Leancă s-a arătat mirat de faptul că Blocul ACUM intenționează să creeze o majoritate cu Partidul Socialiștilor. „Această evitare din partea ACUM pentru socialiști și discuții că împreună cu socialiștii vor construi aici un sistem bazat pe valori occidentale, mă umflă râsul”, a declarat Iurie Leancă.

Președintele Igor Dodon s-a adresat recent la Curtea Constituțională cu solicitarea ca judecătorii constituționali să se expună, când expiră termenul care-i permite să dizolve Parlamentul și să se organizeze anticipate.