/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pericol de inundații în localitățile din apropierea râului Nistru. Meteorologii avertizează: „Crește nivelul apei”

24 mai 2019, ora 13:54

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi o avertizare meteorologică prin care informează despre ieșirea apei în luncă în localitățile din apropierea râului Nistru. Avertizarea este valabilă până pe data de 30 mai curent. 

În legătură cu Decizia Administrației Centralei Hidroelectrice Dubăsari de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r.Nistru) pâna la 1100 m3/s, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) avertizează că în perioada 24 și 30 mai curent, se va propaga unda de viitură cu creșterea în continuare a nivelului apei în râul Nistru, față de nivelul apei din data de 22 mai 2019 pe sectoarele:  or. Dubăsari – or. Bender cu 2.8 – 3.3 m și or. Bender – s. Talmaza cu 1.5 – 2.5 m.

Totodată, în legătură cu decizia Agenției Resurselor de Apă din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsc (r.Nistru) pâna la 1100 m3/s, Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează despre creșterea în continuare a nivelului apei  față de nivelul din data 22 mai 2019 pe sectorul s. Naslavcea  or. Dubăsari cu 1.2 – 1.8 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, Serviciul va actualiza prezentul mesaj prin avertizări hidrologice ulterioare.

În legătură cu existenţa pericolului inundațiilor în urma ploilor abundente în raionul Ștefan Vodă, în special în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru, astăzi conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), a convocat celula de criză pentru întreprinderea tuturor acțiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundațiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut. Totodată, ministrul apărării a dispus ca pentru fortificarea digurilor în raionul Ștefan Vodă să fie antrenați 75 de militari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram