/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ultima oră! Theresa May anunță că va demisiona din funcția de premier și președintă a Partidului Conservator

missing
24 mai 2019, ora 12:20

Theresa May anunță că va demisiona din funcția de prim-ministră a Marii Britanii și din funcția de președintă a Partidului Conservator. Aceasta va pleca din funcții pe 7 iunie, transmite CNN.

„Am făcut tot ce e posibil pentru a convinge deputații să voteze Acordul privind Brexit-ul, dar nu am reușit. Dar acum este clar pentru mine că este în interesul țării ca un nou prim-ministru să înceapă negocierile”, a spus aceasta în discursul susținut în fața reședinței de la Londra a prim-ministrului britanic.

Mai mulți deputați care pledează pentru rămânerea Marei Britanii în Uniunea Europeană și-au exprimat îngrijorarea cu privire la următorul lider conservator. Politicienii se tem de faptul că Marea Britanie ar putea ieși din Uniunea Europeană fără un acord.

Principalul candidat pentru înlocuirea lui Theresa May în funcția de prim-ministru este Boris Johnson, membru al Partidului Conservator. Sâmbăta viitoare va fi demarată procedura de desemnare a unui nou lider al Partidului Conservator.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram