/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Case rămase fără acoperișuri, drumuri distruse și culturi compromise sunt consecințele ploilor puternice de ieri

missing
25 mai 2019, ora 09:40

Precipitațiile de ieri au făcut ravagii în mai multe localități din centrul și sudul țării. Trei case au rămas fără acoperișurile care au fost smulse de vântul puternic, două porțiuni de drum local au fost distruse și mai multe terenuri agricole au fost compromise.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cauza ploii cu intensificări de vânt în localitatea Unțești din raionul Ungheni au fost smulse circa 100 foi de ardezii de pe acoperișul a trei case de locuit, iar în satul Rădenii Vechi precipitațiile au distrus circa 0,3 km de drum local.

La Cahul ploaia a compromis suprafețe de culturi agricole în localitățile Giurgiulești și Cîșlița Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porțiuni de drum local.

Precipitații abundente au fost înregistrate și în localități din raioanele Leova, Rezina, Orhei, Strășeni și UTA Găgăuzia. În localitățile Cotovscoie, Etulia și Cișmichioi din Găgăuzia precipitațiile au deteriorat porțiuni de drum local și  au afectate culturi agricole. În satul Cișmichioi, au fost afectate circa 24 ha de vie și 23 ha livezi de cireș și prun.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram