/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Digul de protecție a localității Crocmaz a fost construit. Lucrările de fortificare continuă și astăzi

missing
26 mai 2019, ora 10:10

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că au fost construite și fortificate două segmente ale digului de protecție a localității Crocmaz din raionul Ștefan Vodă. Primul segment este de 120 de metri, iar al doilea de 1 kilometru.

Pentru consolidarea digului au fost utilizați 6800 de saci cu nispip.

Astăzi lucrările specialiștilor vor continua pentru ca digul cu lungimea totală de 3 km să fie fortificat. La acțiunile complexe sunt antrenați salvatori, carbinieri, ostași, muncitori, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

În tabăra de câmp instalată la Crocmaz pentru prevenirea riscului de inundații sunt implicate 300 de persoane  cu 97 unități de tehnică.

IGSU continuă monitorizarea nivelului apei pe râurile Nistru și Prut prin punctele de observare instalate și verifică sectoarele cu pericol, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram