/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Iurie Leancă, prezent pe lista candidaților la europarlamentare 2019, a votat la Cimișlia

26 mai 2019, ora 16:14

Iurie Leancă, vicepremierul în exercițiu pentru Integrarea Europeană, care este candidat din partea partidului PRO România la alegerile europarlamentare, a votat în orașul său de baștină – Cimișlia. 

„Azi împreună cu familia am votat la Cimișlia, în orașul natal, deoarece acolo îmi sunt părinții și oamenii dragi sufletului. Tatăl meu, profesor de fizică și matematică, de mic copil mi-a zis că sunt român, să nu uit niciodată asta. Pe masa lui, pe loc de onoare este certificatul de naștere unde scrie Regatul România, județul Tighina, plasa Cimișlia, comuna Satul Nou. Chiar dacă nu și-a redobândit cetățenia, el este un român adevărat. În 1944 nimeni nu l-a întrebat dacă vrea să fie cetățean sovietic, iată de ce speră că va veni ziua când își va recăpăta cetățenia română într-un stat întregit”, a scris Iurie Leancă pe rețelele de socializare.

În total, la secția de vot de la Cimișlia, până la ora 16:00 au votat 517 persoane.

Iurie Leancă este al patrulea pe lista candidaților Partidului PRO România, condus de ex-premierul României Victor Ponta, la alegerile pentru Parlamentul Uniunii Europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram