Comedy Zebra Show a ajuns astăzi la primăria Chișinău. Unul dintre comedianți a prezentat la ședința săptămânală a primăriei o inițiativă care vizează trecerile de pietoni din Chișinău. Proiectul are denumirea de „Adoptă o zebră”. 

Știm că sunteți în toiul de marcarea trecerilor pietonale. Cred că de aici a pornit ideea de a numi proiectul „Adoptă o zebră”. Este vorba de o aplicație și într-o oarecare măsură să motivăm oamenii să fie mai receptivi”, a spus Dumitru Roman.

Aceștia își propun să vină cu o aplicație prin care cetățenii vor face o fotografie la trecerile de pietoni care nu sunt marcate, iar astfel, acestea vor ajunge la angajații „Exdrupo”.

Locuitorii a putea să facă fotografii trecerilor de pietoni unde se află în preajma casei sau a liceului, școlii care nu este marcată. Concomitent cu fotografia ar putea pune și strada unde se află trecerea, ca să fie mai ușor de găsit această trecere pietonală. Noi ne propunem să venim cu aplicația și plus la asta având o comunitate mai mare putem promova această aplicație”, a mai adăugat Dumitru.

De asemenea, acesta a anunțat că vor marca și ei o trecere de pietoni din banii proprii.

De aproape două săptămâni, marcajul de pe trecerile de pietoni din Chișinău a început să fie reînnoit.