/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mai multe grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea pe timp de vară. Cum vor lucra instituțiile

27 mai 2019, ora 12:40

Mai multe grădinițe din capitală își vor sista temporar activitatea în perioada vacanței de vară. Potrivit Primăriei Chișinău, începând cu data de 3 iunie 2019, în 123 de grădinițe din totalul de 159, va fi suspendată, eșalonat, activitatea.

Potrivit reprezentanților autorităților municipale, în perioada dat copiii vor fi direcționați către alte grădinițe din sector. Pentru aceasta părinții trebuie să depună o cerere în acest sens la grădinița frecventată de copil, fără necesitatea motivării acesteia.

„Măsura luată de autoritățile publice locale vine ca urmare reducerii numărului copiilor în grădinițe pe durata sezonului estival, insuficiența angajaților în blocurile alimentare ale instituțiilor, creșterea duratei programului de muncă al personalului (12 ore) din cauza concediilor anumitor angajați, organizarea lucrărilor de reparație pe timp de vară etc”, spun reprezentanții Primăriei.

Informația privind programul de activitate al IET va fi plasată pe site-ul Direcției generale educație, cultură, tineret și sport (DGECTS), precum și pe paginile web ale direcțiilor educație sectoriale.

Părinții pot consulta AICI, orarul de sistare a activității grădinițelor din capitală, în perioada vacanței de vară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram