Unionistul George Simion nu a reușit să adune numărul necesar de voturi pentru a deveni deputat în Parlamentul European. Tânărul politician a obținut în total peste 200 de mii de voturi.

„O mână de entuziaști au obținut peste 200 de mii de voturi și suntem foarte aproape de a obține un mandat de europarlamentar într-o luptă total inegală cu partidele politice. N-am avut banii lor, n-am avut pârghiile lor administrative, n-am avut televiziunile lor”, a declarat George Simion după închiderea secțiilor de vot.

Vreau să mulțumesc românilor din Basarabia care au fost alături de mine în această campanie. Chiar dacă nu pot să intru în Republica Moldova, fiind abuziv interzis peste Prut, am simțit în fiecare zi dragostea lor și faptul că peste 30 de mii de oameni au votat arată că cauza a fost că nu se simțeau reprezentați”, a adăugat politicianul.

Potrivit rezultatelor preliminare trei partide au acumulat cele mai multe voturi: PSD- 25,8%, PNL-25,8% și USR-PLUS- 23,9%. Celelalte partide au obținut mai puțin de 6%.