/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Tranga rămâne în arest! Avocatul omului de afaceri: „Nu există niciun temei!”

29 mai 2019, ora 16:13

Omul de afaceri Andrei Tranga rămâne în arest preventiv. Astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins demersul avocaților de-al elibera de sub arest. 

La rândul său, apărarea lui Tranga susține că nu există temei pentru ținerea acestuia în arest preventiv: „Suntem numai cu furca împotriva tancului. Sistemul s-a obișnuit să acționeze așa cum acționează (…). Ostentativ încearcă să-l mențină în arest, cu toate că nu există niciun temei, în opinia noastră (…). Arestul preventiv este o măsură preventivă excepțională, de ce această măsură în cazul dat este transformată în una prioritară?”, a declarat avocatul lui Andrei Tranga, Ion Dron.

Procurorii au plecat înainte de pronunțarea hotărârii.

Omul de afaceri nu a fost escortat la ședința de judecată de la Curtea de Apel; potrivit avocatului acesta a refuzat să se prezinte la ședință în semn de protest.

Andrei Tranga a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) la sfârșitul lunii aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj. Acesta se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Oamenii legii au comunicat că acesta ar fi încercat preluarea unei afaceri.

La rândul său, avocatul omului de afaceri spune că acesta pledează nevinovat și că inițial, Procuratura a anunțat că Tranga a fost arestat pentru șantaj, ulterior s-a dovedit că a fost arestat pentru trafic de influență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram