/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ce soluții a găsit Primăria Chișinău pentru ca peștii din lacul de la Valea Morilor să nu mai moară

missing
30 mai 2019, ora 08:34

Autoritățile municipale din Chișinău au găsit o soluție pentru a curăța apa din lacul Parcului Valea Morilor și a preveni cazurile în care peștii de aici mor. În acest lac vor fi instalate aeratoare de apă.

„Funcționarea sistemelor de aerare va asigura oxigenarea apei și respectiv vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peștilor. Mai mult, mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului”, spun reprezentanții Primăriei Chișinău.

Autoritățile municipale au anunțat concurs pentru procurarea acestor echipamente: „Viitoarea achiziție constă din 16 aeratoare de apă și un utilaj special pentru curățarea apei din lacuri și a plajelor prin metode ecologice (soluție apoasă de NaCl). În acest scop, Î.M. „Spații Verzi” a prevăzut în bugetul pentru anul curent, suma de 1, 8 mil. lei”, se menționează într-un comunicat de la Primărie.

Agenții economici interesați să participe la concurs sunt îndemnați să depună ofertele pe portalul achiziții.md.

La același subiect:

/VIDEO/ În lacul din Parcul Valea Morilor au fost văzuți, din nou, mai mulți pești morți. Ce spun autoritățile

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram