/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Sergiu Sîrbu spune de ce nu a fost la ședințele anterioare și în dosarul lui Pavel Grigorciuc și care e starea sa de sănătate

missing
30 mai 2019, ora 13:20

Deputatul Partidului Democrat (PD) Sergiu Sîrbu, care a fost astăzi pentru prima oară la ședința de judecată în dosarul lui Pavel Grigorciuc, cercetat penal după ce l-a lovit pe parlamentar, spune că nu a venit la ședințele anterioare din motiv că, nu a fost obligat, în calitate parte vătămată, să o facă. 

„La ședințele de pregătire partea vătămată nu trebuie să participe. Astăzi a fost prima ședință pe fond și evident, la următoarele ședință cu siguranță voi fi, voi face toate declarațiile se cuvin, strict conform Legii”, a spus Sergiu Sîrbu, contactat de TV8.md.

Deputatul s-a abținut să spună ce pedeapsă consideră el că merită Pavel Grigorciuc: „Nu ține de competența mea, dar de aprecierea instanței de judecată (…). Toate declarațiile legate de proces le voi face în ședința de judecată, instanța este cea care trebuie să aprecieze”, a spus democratul.

La-am întrebat pe Sergiu Sîrbu care este starea sa de sănătate acum: „Foarte bine mă simt”, a spus deputatul.

Acum aproximativ o săptămână judecătorii de la Ciocana au respins recursul avocaților de a comasa cele două dosare ale lui Pavel Grigorciuc, astfel, ședințele de judecată în care activistul Pavel Grigorciuc e cercetat pentru că a sărit la bătaie la deputatul Sergiu Sîrbu vor fi reluate la Judecătoria Buiucani, spune avocatul acestuia Alexandru Bodnariuc.

Activistul Pavel Grigorciuc a fost reținut la mijlocul lunii martie, în urma unei altercații cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Acesta este cercetat în urma unei plângeri, formulate în baza acuzației de agresare fizică a deputatului. Cauză penală pornită în privința lui Grigorciuc este pentru huliganism. Pentru că l-a lovit pe deputatul PD, el riscă cinci ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram