/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

1 iunie, ca și cum este zi liberă în Moldova... Nu și în Codul Muncii

missing
31 mai 2019, ora 10:04

La trei ani de la includerea zilei de 1 iunie (Ziua internațională a copilului) în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova, modificarea în cauză nu a fost operată și în Codul Muncii. Într-un răspuns al Guvernului pentru IPN, se menționează că zilele de sărbătoare nelucrătoare sunt enumerate în articolul 111 din Codul Muncii, iar ziua de 1 iunie nu este indicată ca zi de sărbătoare nelucrătoare.

Actualmente, un grup de lucru din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Confederației Naționale a Patronatului și Confederației Naționale a Sindicatelor negociază asupra unor modificări ale Codului Muncii, inclusiv și a articolului 111, scrie sursa citată.

De la adoptarea completărilor în Parlament și până în prezent, Guvernul venea cu o hotărâre prin care declara ziua de 1 iunie liberă, cu recuperare a programului în altă zi. În acest an nu s-a mers pe această cale, or 1 iunie este sâmbătă, zi nelucrătoare pentru majoritatea bugetarilor, notează IPN.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram