/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Hahn, Kozak și Freden - toți trei, în aceeași zi, la Chișinău. Năstase: Am primit invitații

31 mai 2019, ora 07:09

Toți cei trei oficiali străini din UE, SUA și Rusia vor veni în Republica Moldova în aceeași zi. Atât Johannes Hahn,  comisarul Uniunii Europene pentru politica de vecinătate și extindere, cât și Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova și Brad Freden, directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA, sunt așteptați la Chișinău luni, 3 iunie. Cel puțin asta spune Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma DA (PPDA), care afirmă că a primit și invitații de la reprezentanțele diplomatice ale celor trei țări.

În emisiunea Puterea a Patra de la N4, Andrei Năstase a spus că fracțiunea Blocul ACUM Platforma DA din Parlament, pe care o conduce, a primit invitații de a avea întrevederi cu cei trei oficiali. Acesta a spus că va merge, cu siguranță, să se întâlnească luni cu Hahn și Freden: „Am și acceptat invitația, ne vom vedea neapărat”, a spus Năstase.

Acesta a fost însă ar mai rezervat în privința lui Kozak. Deputatul spune că nu a decis dacă vor merge la această întâlnire: „Am convocat pentru mâine-dimineață consiliul blocului și vom decide”, a spus Năstase.

Vizita celor trei oficiali străini la Chișinău va avea loc în contextul în care în aproximativ o săptămână ar expira termenul oferit de Constituție partidelor care au acces în Parlament pentru a crea o majoritate sau, în caz contrar, șeful statului a declarat că va dizolva Parlamentul.

Ieri, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au confirmat vizitele celor trei la Chișinău, însă nu au oferit alte detalii la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram