/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Vizită istorică în România. Papa Francisc a fost întâmpinat de Klaus Iohanis și soția sa

missing
31 mai 2019, ora 17:32

Papa Francisc a sosit astăzi în România, pentru o vizită istorică între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”, scrie digi24.ro. 

Papa Francisc a urcat în avionul care îl aduce în București, de pe aeroportul Fiumicino din Roma. La urcarea în aeronava Alitalia, Suveranul Pontif a fost protagonistul unui moment amuzant: când s-a întors să-i salute pe cei rămași acasă, veștmântul a fost luat de vânt și i-a acoperit fața. Papa a zâmbit și a intrat apoi în avion.

Papa Francisc a aterizat la București pe Aeroportul Otopeni. El a fost așteptat de președintele Klaus Iohannis și soația sa, Carmen. Klaus Iohannis l-a întâmpinat pe Papa Francisc pe pământ românesc și a vorbit preț de câteva momente. De aici, Sfântul Părinte a fost însoțit de o delegație românească la Palatul Cotroceni.

Când a ajuns la Palatul Cotroceni, a fost primit de Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, cu onoruri oficiale. Suveranul Pontif a trecut pe sub Arcul de Triumf din București, fiind întâmpinat de pe margine de mii de români.

Suveranul Pontif a plecat de la Palatul Cotroceni la Nunțiatura Apostolică. Înainte de asta, Papa Francisc a coborât din mașină și a salutat cele câteva sute de persoane care așteptau în curte.

Papa Francisc a plecat de la Patriarhie cu Loganul, în care s-a suit în față, lângă șofer. Ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Națională), Papa Francisc a fost întâmpinat cu pâine și sare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram