/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Reuniune militară în Ucraina, după publicarea unui videoclip în care este ilustrată anexarea nordului Bucovinei de România

03 iunie 2019, ora 09:08

Procurorul militar general al Ucrainei, Anatoli Matios, a convocat o reuniune a MAE, Statului Major al Armatei și Serviciului de Securitate drept reacție la un material video amatoricesc publicat pe YouTube, în care este ilustrată anexarea  nordului Bucovinei de către România în 2022 după un război la scară largă dintre Rusia și Ucraina, informează Agenția BucPress din Cernăuți, citând presa de la Kiev.

Potrivit procurorului militar general, materialul video „Războiul româno-ucrainean 2022” a fost publicat pe YouTube la data de 26 mai. Potrivit acestui clip, România ocupă Odesa și Cernăuțiul pentru a apăra cetățenii săi de conflictul ruso-ucrainean. Procurorul militar general, Anatoli Matios a declar că va introduce acest material în lista crimelor de atentat la integritatea teritorială a țării.

La 4 iunie, Matios planifică să participe la o reuniune cu diplomații ucraineni,  reprezentanții serviciilor speciale și armatei, astfel încât fiecare instituție să obțină o însărcinare pe marginea dosarului penal intentat.

„Marți voi organiza o întâlnire cu conducerea Ministerului de Externe, Statul Major General și Ministerul Apărării, Serviciul de Informații Externe și Șeful interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei ( SBU). Toți vor primi ordine juridică în cadrul procedurilor penale. Statul ucrainean (să fie pentru cineva ca și când ar fi slab) – acolo! Vom lupta pentru asta”, a scris Anatoli Matios pe pagina sa de Facebook.

Presa din Ucraina menționează că acest video a fost creat special pentru a tensiona relațiile bilaterale, unii experți au declarat că astfel de provocări informaționale sunt în stilul Moscovei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram