/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Dezamăgire pentru diasporă! Senatorii români nu vor vot electronic la următoarele alegeri

missing
05 iunie 2019, ora 16:20

Proiectul legislativ inițiat de PNL care prevede introducerea votulului electronic la alegerile prezidenţiale și parlamentare din România, precum și cele europarlamentare, a fost respins astăzi de Senat.

Pentru susținerea inițiativei legislative au votat doar 22 de senatori, împotrivă au fost 63, iar doi senatori s-au abținut, scrie Mediafax.

Documentul cerea și vot prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale şi europene.

Amintim că la alegerile europarlamentare care s-au desfășurat recent, românii au stat ore în șir la coadă pentru a putea vota. Mulți români din diasporă nu au reușit să voteze până la închiderea secțiilor. Ulterior aceștia au cerut introducerea votului electronic sau prin corespondență, după practica unor state europene.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram