/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Prima reacție a PSRM la decizia PAS de a susține candidatul socialiștilor la funcția de speaker

missing
05 iunie 2019, ora 19:52

„PSRM salută intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului”, este primul mesajul transmis de PSRM, după anunțul celor de la PAS, precum că sunt gata să voteze un speaker propus de socialiști. 

„Această abordare constructivă am urmărit-o și în cadrul negocierilor purtate ieri pe 4 iunie 2019. Atenție asupra faptului că PSRM și PAS nu au la această etapă un număr suficient de deputați ca să poată pune în aplicare aceste decizii. Ne exprimăm speranța că în cel mai scurt timp o astfel de poziție mai constructivă decât anterior va fi exprimată și de către deputații partidului Demnitate și Adevăr (DA)”, se mai menționează în comunicatul de la PSRM.

Membrii Consiliului Politic Național al PAS au decis la ședința de azi că își asumă votarea unui speaker propus de PSRM. Decizia a fost luată cu votul a 46 din cei 47 de membri ai Consiliului Politic Național al PAS.

Vezi și:

Platforma DA convoacă o ședință în regim de urgență

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram