/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Cu gândul la vacanță. Pentru Bulgaria, pachetul turistic începe de la 99 de euro, pentru o singură persoană

missing
06 iunie 2019, ora 21:50

Moldovenii își fac deja bagajele pentru vacanța de vară. În topul preferințelor continuă să se afle Turcia, Bulgaria și Grecia. Un pachet turistic pentru o singură persoană în aceste țări începe de la o sută de euro. Totuși, sunt și moldoveni care au preferat vacanțe exclusiviste. De exemplu, un cuplu a rezervat un iaht și, timp de 20 de zile, a vizitat diferite insule exotice. Pentru o asemenea plăcere a scos din buzunar în jur de 12 mii de euro.

Printre pachetele turistice tradiționale, se strecoară și astfel de oferte pentru cei care sunt gata să achite peste 10 mii de euro în schimbul unei distracții exclusiviste.

OLGA SIMOVA, MANAGER DE TURISM: Noi am arendat un iaht pentru ei și ei au făcut o croazieră printre insule 20 de zile, făcând și o escală în Japonia, în Tokio, două zile excursii și după asta cu iahtul pe insulele Haiti”.

Totuși, majoritatea moldovenilor care merg vara aceasta în vacanță au optat pentru Turcia, Bulgaria sau Grecia. În Turcia, de exemplu, preţul pentru o persoană pornește de la 330 de euro. În cost intră serviciile de cazare all inclusiv, transportul tur-retur şi asigurarea medicală.

OLGA SIMOVA, MANAGER DE TURISM:Anul acesta este suprasolicitată regiunea Mării Egee, unde avem zboruri directe în regiunile Dalaman, Bodrum și Izmir, sunt două destinații noi în perioada asta”.

În schimb, vacanţele în Bulgaria sunt mai ieftine în acest an.

ELENA AVRAM, MANAGER DE TURISM:Bulgaria începe de la 99 de euro pentru o persoană, în prețul dat este inclus cazarea pe șapte nopți, transportul din Chișinău până la hotel, returul și asigurarea medicală”.

Agenţiile de turism au pregătit oferte speciale și pentru Grecia, unde moldovenii pot să ajungă atât cu avionul, cât și cu autocarul.

ELENA AVRAM, MANAGER DE TURISM: Un pachet cu autocarul începe de la 105- 120 de euro de persoană, iar pachetul cu zbor, aici avem zboruri charter, Chișinău- Heraklion-Chișinău, de la 250 de euro de persoană, este inclus zborul, transferul până la hotel, cazarea 7 nopți- 8 zile și asigurare medicală”.

În timp ce unii moldoveni încă nu știu unde-și vor petrece vacanța de vară, alții spun că deja au revenit de la odihnă.

„Eu am fost deja. – Unde? – În Turcia. Nu e așa de scump, 760 de euro”.

„Aș fi vrut în Austria, dar Moldova nu are acorduri anume pentru vacanța în munte. Locurile sunt minunate acolo. Anume, pentru această destinație aș opta”.

Mama mea pleacă în America curând pentru trei luni de zile la ocean o să stea, dar eu nu știu, mai vedem și noi”.

Iar despre bugetul rezervat vacanțelor, oamenii îl ajustează în funcție de țara aleasă.

Minim 500 de euro, asta ar fi așa o vacanță modestă. Spre exemplu pentru Cipru ca să iei o masă în restaurant sau ceva ai nevoie de 800 de euro liber”.

În Grecia, pe insula Creta. -Cât sunteți dispus să plătiți pentru aceasta?– O mie de euro am plătit acum”.

Anul trecut, prin intermediul agenţiilor și operatorilor de turism, în străinătate au plecat în jur de 265 de mii de persoane. Moldovenii au preferat să se odihnească, în principal, în Turcia, Bulgaria, România și Egipt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram