/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Autostradă de 100 km pentru biciclete. Cine înregistrează performanța

missing
07 iunie 2019, ora 10:28

Nemții care iubesc să meargă pe biciclete vor avea o autostradă de 100 de kilometri. Drumul va lega zece orașe din vestul țării, între care Duisburg, Bochum si Hamm. Șoseaua va fi construită de-a lungul căilor ferate abandonate din zona industrială Ruhr.

Primii 5 km au fost deja inaugurați. Aproximativ două milioane de oameni care trăiesc în regiune vor beneficia de această pistă uriașă, ceea ce ar însemna 50.000 de mașini mai puțin pe străzi, zilnic, scrie hotnews.ro. Pentru cei 100 km de autostradă, investiția se ridică la circa 180 de milioane de euro.

În Germania, autostrăzile pentru biciclete au prins avânt. Orașul Frankfurt va construi un astfel de traseu, cu o lungime de 30 de kilometri, iar Munchen va amenaja 15 kilometri de autostradă în suburbiile nordice. Nurenberg a realizat un studiu de fezabilitate pentru o autostradă care să-l lege de alte patru orașe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram