/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac sângeros pe malul mării din Odesa, vizită regală la Kiev și regretul șefului NATO

Plahotniuc din PMAN: Vom face tot posibilul ca odată cu anticipatele să organizăm și alegeri prezidențiale

missing
09 iunie 2019, ora 12:38

Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a anunțat mulțimea adunată în Piața Marii Adunări Naționale că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 6 septembrie. Iar odată cu anticipatele „vom face tot posibilul să facem și alegeri prezidențiale”, a declarat președintele PDM.

Vladimir Plahotniuc a reiterat în fața protestatarilor deciziile Curții Constituționale luate în ultimele două zile și a vorbit despre discuțiile pe care le-a avut cu Igor Dodon despre o eventuală federalizare a Republicii Moldova.

Liderul PDM a cerut și în PMAN demisia președintelui Dodon deși CC a emis un aviz astăzi prin care a declarat interimatul funcției. „Îl somăm să demisioneze din funcție”, a menționat Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, democratul le-a cerut oamenilor legii să apere ordinea constituțională și „să nu permită captuarea statului și să sancționeze în cea mai dură formă această tentativă de lovitură de stat”.

Și oamenii au fost îndemnați la calm și la manifestații democratice. „Astăzi este important să stabilizăm țara”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram