/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 813: Explozii la Harkov și Crimeea. Putin și-a vizitat aliatul, iar zeci de țări pregătesc summitul păcii

/FOTO.VIDEO/ Clădirea Guvernului, împânzită de mascați! UPDATE: Explicația Poliției

missing
10 iunie 2019, ora 10:35

UPDATE, ORA 10:29 Reprezentanții Serviciului de presă al IGP spun că Poliția este la Guvern „pentru a asigura ordinea publică” 24 din 24 de ore”.

Reporteră TV8.md: „De ce la Președinție și Parlament nu sunt, de asemenea, mobilizați polițiști?”

Reprezentantă IGP: „Înseamnă că așa este o decizie să fie acolo să asigurăm ordinea publică”.

Reporteră TV8.md: „A cui este decizia?”

Reprezentantă IGP:„Nu cunosc a cui este decizia”

Reporteră TV8.md: „Cum este argumentată?”

Reprezentantă IGP: „Vă spun, dacă  au fost plasați polițiști la Guvern înseamnă că acolo se asigură ordinea publică. Mai mult nu pot să vă spun nimic”.

UPDATE, ORA 10:00 În preajma Parlamentului este un echipaj de patrulare, iar la Președinție nu este nimeni dintre angajații structurilor de forță.

Președinție

Parlament

ORA 9.52: Clădirea Guvernului este împânzită la această oră de zeci de polițiști și mascați. Unii stau și așteaptă lângă havuz, iar alții, la intrările în clădire. Reportera TV8.md de la fața locului verifică situația la alte clădiri ale instituțiilor de stat din centrul capitalei (vom reveni cu detalii). Între timp, reprezentanții serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție spun că nu sunt la curent de ce au fost mobilizați polițiștii, dar ne-au zis că verifică informația și ne-au rugat să revenim cu un apel. 

Tot în apropierea Guvernului a fost zărit și un grup de câteva zeci de oameni, cel mai probabil, protestatari, care se îndreptau în coloană.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram