/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon: Doi ex-președinți ai Curții Constituționale sunt de părere că ultimele decizii ale CCM trebuie revizuite

12 iunie 2019, ora 19:26

Președintele Igor Dodon spune că a avut o întrevedere cu doi ex-președinți ai Curții Constituționale (CCM), Victor Pușcaș și Dumitru Pulbere, și cu Petru Railean, fost membru al CCM, iar în cadrul întrevederii, „a fost pronunțată opinia precum că deciziile recente ale Curții Constituționale necesită o revizuire, reieșind din trei considerente:

1) în legătură cu apariția unor circumstanțe noi;

2) pe motivul unor greșeli aritmetice (interpretări eronate legate de trei luni sau 90 de zile);

3) în legătură cu posibila schimbare a jurisprudenței Curții Constituționale, care, însă, nu a fost stipulată în actele respective”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Dodon spune că foștii magistrați sunt de părere că în mai multe decizii ale Curții Constituționale, adoptate din anul 2013 încoace, au fost depistate anumite devieri de la cadrul Constituțional, care ar determina necesitatea revizuirii acestora și că judecătorii constituționali au încălcat Codul Jurisdicției Constituționale.

Vezi și:

/DOC/ CCM a publicat decizia motivată la hotărârea din 8 iunie, de a declara neconstituționale actele adoptate de Parlament

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram