Trei bărbați din Chișinău cu vârstele cuprinse între 40 și 45 de ani au fost reținuți de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru că ar fi procurat mărfuri din Ucraina și le-ar fi introdus în țară prin contrabandă. Potrivit oamenilor legii, ulterior acestea erau repartizate mai multor comercianți din municipiul Chișinău. Valoarea mărfurilor depistate în cadrul flagrantului și perchezițiilor operate depășește suma de 3,8 milioane de lei.

Potrivit PCCOCS, descinderile au fost operate în cadrul unui dosar penal. Activitatea infracțională a bărbaților a fost documentată pe parcursul a patru luni de zile, perioadă în care organele de anchetă au acumulat probatoriul necesar pentru demararea operațiunii de reținere și percheziționare.

Prima reținere a fost operată în cadrul unui flagrant realizat la depozitul deținut de organizatorul grupării, chiar în momentul descărcării mărfurilor de contrabandă. În cadrul controlului, în tavanul vehiculului percheziționat, au fost depistate mai multe loturi de produse, aparate și accesorii pentru îngrijirea personală, articole de încălțăminte, baterii și cabluri de interconectare, toate fără acte de proveniență.

Imediat după reținere, organele de anchetă au descins cu percheziții la domiciliul liderului grupării, precum și la trei puncte comerciale din Capitală, unde au fost depistate alte loturi de mărfuri de larg consum, fără acte de însoțire. Printre loturile de bunuri au fost descoperite și insecticide, care fac parte din categoria produselor ce pot fi importate doar în baza autorizațiilor speciale.

Verificările au fost extinse și asupra magazinelor și depozitelor gestionate de alți doi agenți economici, despre care se cunoștea că comandau și primeau mărfuri introduse prin contrabandă de către bănuiți. În urma acestor controale, au fost depistate loturi impunătoare de mărfuri, pentru care proprietarii nu au putut
prezenta niciun act de proveniență.

În caz că vinovăția acestora va fi demonstrată, suspecții riscă până la zece ani de închisoare. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz.

Foto: PCCOCS

Foto: PCCOCS

Foto: PCCOCS

Foto: PCCOCS

Foto: PCCOCS

Foto: PCCOCS