/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ambasadoarea R. Moldova în SUA va fi demisă

14 iunie 2019, ora 17:37

Ministrul de externe, Nicu Popescu, a decis să înainteze Guvernului propunerea privind rechemarea din funcție a ambasadoarei R. Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Bălan, pentru că aceasta a ignorat solicitarea sa de a se prezenta astăzi la Chișinău pentru consultări.

„Din prima mea zi de la numirea la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene am făcut un apel către toți diplomații noștri de a nu uita că sunt în aceste funcții pentru a servi doar intereselor țării noastre și nu ale unui partid sau altul. În acest context am constatat astăzi cu neplăcere că doamna Ambasador Cristina Bălan a ignorat fără niciun fel de explicații ordinul ministrului prin care i-a fost solicitat să se prezinte până cel târziu astăzi, 14 iunie 2019, ora 15.00, pentru consultări în Capitală, confirmându-mi faptul că doamna Bălan a ales să facă diplomație de partid și nu diplomație de Stat”, a scris Nicu Popescu pe o rețea de socializare.

Ministrul a anunțat autoritățile americane că din acest moment toate demersurile și luările de poziție ale doamnei Bălan sunt făcute pe cont propriu și nu reflectă sub nicio formă poziția Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram