/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pentru transportul de mare tonaj pe drumurile naționale

missing
14 iunie 2019, ora 07:28

Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 de tone pe drumurile naționale se interzice. Astfel, restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30 de grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00, potrivit unui comunicat a Ministerului Economiei.

Măsura restricționării circulației rutiere este pentru a preveni deteriorăres îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi ce depășesc 30°C .

Restricțiile instituite nu se referă la vehiculele care efectuează transporturile de persoane, animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și /sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculelor antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Administratorii drumurilor vor informa utilizatorii de drumuri și Serviciul Vamal despre restricțiile provizorii la circulația pe drumurile naționale.

Controlul asupra circulației mijloacelor de transport va fi asigurat de Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției și autoritatea administrativă Agenția Națională Transport Auto.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram