/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

CEC începe pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate din 6 septembrie

missing
14 iunie 2019, ora 08:42

Comisia Electorală Centrală (CEC) începe pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 6 septembrie. În ordinea de zi pentru următoarea ședință a Comisiei, care este planificată pentru data de 18 iunie, este inclus un punct cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Decizia de stabilire a alegerilor anticipate pentru ziua de 6 septembrie a fost luată de Pavel Filip, la finele săptămânii trecute, când, în urma unei decizii a Curții Constituționale, a preluat temporar atribuțiile de șef de stat.

Ulterior, Igor Dodon a anunțat că a anulat decretul semnat de Pavel Filip, din motiv că acesta nu ar fi respectat prevederile Constituției atunci când l-a semnat. La rândul său, vicepreședintele PDM și deputatul Andrian Candu a spus că decretul lui Pavel Filip nu poate fi anulat de Igor Dodon, din motiv că acesta fusese deja publicat în Monitorul Oficial.

Zilele trecute, Alina Rusu, președinta CEC, ne-a spus că instituția pe care o conduce a recepționat decretul privind alegerile anticipate și că în scurt timp va demara procedura de organizare a scrutinului, iar nemijlocit înregistrarea candidaților se va face cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram