/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Forfotă astăzi la Chișinău: Liderii politici se întâlnesc pe rând cu ambasadorii străini

missing
14 iunie 2019, ora 16:09

Mai mulți diplomați străini au avut astăzi întâlniri cu liderii politici de la Chișinău. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii a ajuns și la Consiliul Partidului Democrat, dar și la Președinție, unde a purtat discuții cu Igor Dodon. Prim-ministra Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase au avut o întrevedere cu mai mulți ambasadori ai Uniunii Europene.

„Discuțiile s-au axat pe necesitatea de a soluționa cât mai urgent situația politică din țară și s-a insistat pe importanța transferului pașnic al puterii”, au anunțat liderii Blocului ACUM după ce s-au întâlnit cu diplomații străini.

Șeful statului Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. „Am discutat agenda actuală a dialogului bilateral, reconfirmând interesul ambelor părți pentru aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes reciproc.

Referindu-ne la situația politică internă din Republica Moldova, am fost unanimi în opinia privind necesitatea menținerii stabilității în țara noastră. În context, am subliniat că marșul planificat pentru ziua de 16 iunie, în susținerea noii guvernări legitime, poartă un caracter exclusiv pașnic. Prin eforturi comune, vom asigura transmiterea pașnică a puterii, întru binele poporului din țara noastră, precum și vom păstra relațiile reciproc avantajoase cu partenerii externi ai RM”, a declarat Igor Dodon, potrivit unui comunicat de presă al Președinției.

De asemenea, președintele Igor Ddon s-a întâlnit cu ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Lucy Rebecca Joyce.

„Am exprimat recunoștință dnei Joyce pentru faptul că Guvernul britanic este printre primii parteneri străini care au recunoscut noua guvernare legitimă – majoritatea parlamentară și Guvernul Maiei Sandu. Am asigurat-o pe dna ambasador de faptul că Parlamentul și Guvernul legitim își vor menține angajamentele față de partenerii externi și vor stabili și promova o politică externă echilibrată între Vest și Est”, a scris Igor Dodon pe profilul său de Facbook.

Amintim că astăzi, mașina Ambasadei SUA de la Chișinău a fost zărită și la sediul Partidului Democrat, unde are loc Consiliul Național Politic al formațiunii. Automobilul a intrat repede direct în „garajul” clădirii.

Ambasadorul SUA, la sediul PD-ului? Mașina Ambasadei, zărită acum câteva clipe la clădirea de pe str. Armenească

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram