/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO. VIDEO/ Și un grup de moldoveni din Padova a anunțat că susține Guvernul Sandu

14 iunie 2019, ora 12:17

Un grup de moldoveni, reprezentanți ai diasporei din Padova, Italia, s-au întrunit ieri în fața consulatului Republicii Moldova și au declarat că susțin Guvernul Maiei Sandu și că cer demisia magistraților Curții Constituționale. De asemenea, cetățenii au cerut eliberarea din detenție a tuturor deținuților politici.

La manifestație oamenii au scandat lozinci precum: „Susținem Guvernul Sandu”, „Demisia Curții Constituționale”, „Jos Plahotniuc”, „Jos uzurpatorii puterii din Moldova”, „Libertate tuturor deținuților politici”, „Poporul a învins, să ne protejăm victoria”, „Democrație, nu oligarhie”.

La protest, cetățenii au venit cu pancarte pe care scria: „Jos Mafia”, „Vrem libertate în Republica Moldova”, „Vrem țara înapoi”, „Diaspora Vicenza susține Parlamentul legitim și noul Guvern”.

Textul integral al declarației îl puteți vedea mai jos.

În scopul apărării statului de drept, declarăm următoarele:

1. Susținem noul Guvern legitim investit în frunte cu prim-minsitrul Maia Sandu, votat la data de 08 iunie 2019 de către Parlamentul Republicii Moldova. Guvern recunoscut și susținut pe plan internațional de către Uniunea Europeană, Consiliul Europei, Statele Unite ale Americii, Rusia, România, Canada, Suedia, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia, Lituania, Elveția etc.

2. Condamnăm regimul Plahotniuc care nu vrea să recunoască noua guvernare și cerem acestora, transmiterea pe cale pașnică a puterii și eliberarea instituțiilor de stat, care sunt la moment înconjurate și ținute în captivitate de Plahotniuc prin intermediul grupărilor sale criminale și paramilitare.

3. Cerem poliției, tuturor forțelor de ordine și structurilor administrative să treacă de partea poporului, să respecte Constituția Republicii Moldova, majoritatea parlamentară și noul Guvern votat legal. Să refuze executarea ordinelor criminale și ilegale venite din partea regimului Plahotniuc, pentru a evita escaladarea situației tensionate din țară care ar putea duce la dezordini în masă și vărsări de sânge.

4. Solicităm demisia judecătorilor Curții Constituționale, care prin deciziile lor arbitrare, luate în aceste zile, s-au compromis totalmente și nu mai au credibilitate atât în fața poporului cât și a comunității internaționale. Totodată, cerem tragerea la răspunderea penală, deoarece prin deciziile lor ilegale și contrar Constituției au aruncat țara în haos, destabilizând situația social-politică din republică.

5. Cerem eliberarea tuturor deținuților politici, condamnați ilegal de către regimul Plahotniuc și încetarea imediată a persecuțiilor în adresa lor.

6. Solicităm Președintelui țarii, ministrului de interne, Andrei Nastase, și altor instituții abilitate să emită un ordin de interdicție și să întreprindă toate măsurile necesare pentru a nu permite părăsirea țarii de către Plahotniuc și complicii săi la uzurparea puterii de stat.

7. Facem apel către întreaga societate, persoane de bună credință, să nu se lase provocate și să nu se implice în acțiuni ilegale organizate de către regimul Plahotniuc, menite să destabilizeze situația din țară.

În aceste momente de grea cumpănă vă îndemnăm să fim uniți și să sprijinim Guvernul pro-european Maia Sandu, capabil să scoată țara din captivitatea uzurpatorului, să „demafiotizeze” toate structurile statului și să ne ofere un trai decent la noi acasă.

Suntem convinși că după schimbările ce au avut loc pe scena social-politică și odată cu instaurarea noului Guvern Sandu, Republica Moldova își va recăpăta statutul de țară democratică și respectul pe plan international. 

Foto: Facebook/ Alexandru Marcinschi

Foto: Facebook/ Alexandru Marcinschi

Foto: Facebook/ Alexandru Marcinschi

Foto: Facebook/ Alexandru Marcinschi

Foto: Facebook/ Alexandru Marcinschi

Foto: Facebook/ Alexandru Marcinschi

Foto: Facebook/ Alexandru Marcinschi

Vezi și:

/FOTO.VIDEO/ Și un grup de moldoveni din Germania susține Guvernul Sandu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram