/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Mesajul unui ex-ministru în Executivul Filip: „Guvernele vin și pleacă, iar noi vom fi judecați după profesionalism și omenie”

missing
14 iunie 2019, ora 23:45

„Guvernele vin și pleacă, iar noi vom fi judecați doar în timp după profesionalism și omenie”, este mesajul ex-ministrului de Externe Tudor Ulianovschi, postat pe pagina acestuia de Facebook.

„Mi-am făcut datoria cu multă abnegație profesională, originalitate și dedicație pentru sistemul diplomatic al Republicii Moldova, pe care l-am îmbrățișat 15 ani în urmă, trecând toate etapele unei cariere diplomatice începând de la Atașat, Secretar III, II, I, Consilier, Însărcinat cu afaceri a.i., Viceministru și Ambasador, până la Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Diplomații sunt exact ca și militarii, servesc interesului național indiferent de culoarea politică a guvernării.

Stimați Ambasadori, scumpi colegi, dragi jurnaliști,
Stimați prieteni din diaspora noastră,

Vă mulțumesc pentru conlucrarea fructoasă, rezultatele palpabile și momentele istorice – cu precădere Rezoluția de la ONU din 22 iunie 2018, crearea Institutului Diplomatic al Republicii Moldova, deschiderea a 5 noi misiuni diplomatice pe fiecare continent al lumii (Irlanda, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Ghana și India), instituirea Medaliei “Meritul Diplomatic”, precum și cele peste câteva zeci de Acorduri bilaterale semnate sunt doar câteva din realizările pe care le-am obținut împreună pe parcursul celor 18 luni de activitate.

Spiritul nostru de echipă, profesionalismul, prestația la nivel internațional și managementul instituțional (știți voi la ce eu mă refer), vor rămâne gravate în memoria fiecărui funcționar public și diplomat al Republicii Moldova.

Tot respectul meu pentru munca depusă și fair-play-ul de care ați dat dovadă chiar și în momentele de înaltă intensitate.

Indiferent unde nu mă voi afla în viitor rămân un prieten fidel al diplomației Republicii Moldova”, a comentat ex-ministrul.

Astăzi, conducerea PDM a anunțat că se retrage de la guvernare și că Guvernul Filip demisionează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram